Yläkaupungin Yö

Monitaiteinen Yläkaupungin Yö on yksi Suomen pitkäikäisimmistä kaupunkifestivaaleista. Se järjestetään niin, että myös sen suunnitteluun ja toteutukseen pääsevät osallistumaan mahdollisimman laajalti kaikki halukkaat. Toivotamme tervetulleiksi jokaisen ikään ja muotoon katsomatta: lapsista ikäihmisiin ja yksityishenkilöistä yrityksiin!

Seuraava festivaali järjestetään lauantaina 19.5.2018.

Ohjelmassa on tänäkin vuonna muun muassa tanssia, teatteria, elokuvia, performansseja, luentoja, kuvataidetta, elävää musiikkia, sanataidetta, työpajoja, lastenohjelmaa, pelejä ja liikuntaa. Festivaalin esiintyjät koostuvat niin ammattitaiteilijoista kuin eri taiteenalojen harrastajistakin, ja festivaalin yhtenä ydintarkoituksena on tarjota esiintyjilleen mahdollisuus löytää uutta yleisöä. Myös lukuisat kansalaisjärjestöt, -yhdistykset ja seurat esittäytyvät tapahtumassa kukin omalla tavallaan. Vuoden 2018 festivaalin ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan 20.4.

Mikäli festivaali ei ole vielä tuttu, löydät siitä tietoa näiltä sivuilta ja muun muassa vuosittaisesta huhtikuussa ilmestyvästä ohjelmalehdestämme. Viime vuoden lehden löydät digitaalisena näköisversiona noin 15cm tästä lauseesta alaspäin.

Nähdään Yössä!

Festivaaliblogi

 • Yläkaupungin Yö juhlittiin onnistuneesti

  Lounaispuisto. Kuva: Saara Sund

  Kahdeskymmeneskuudes Yläkaupungin Yö sujui hyvissä fiiliksissä. Ohjelmanumeroita kertyi yllätysesiintymisten myötä lähes kolmesataa. Ohjelmalehden bingoonkaan ei päässyt laittamaan rastia sadepilvien kohdalle, sillä aurinko helli koko päivän. Hyvä keli ja iloiset kanssaihmiset nostivat tunnelman kattoon ympäri yläkaupunkia.

  Tapahtumapäivänä yläkaupungilla vallitsi leppoisan keskieurooppalainen ilmapiiri ja tapahtuma vietiin läpi onnistuneesti ja ongelmitta. Valokuvagalleria tapahtumasta on tulossa nettisivuillemme piakkoin.

  Yläkaupungin Yön porukka kiittää mukana olleita kulttuuritoimijoita ja yhteistyökumppaneita, artisteja, vapaaehtoisia ja ennen kaikkea yleisöä, joka tekee Yläkaupungin Yöstä sen, mitä se on. Koska haluamme kehittyä tekijöinä sekä tapahtumana, alla olevalla palautelomakkeella voit kertoa meille risuja ja ruusuja.

 • Kangaskasseja myynnissä huomenna

  Yläkaupungin Yön omat kangaskassit ovat saapuneet! Jos kassin haluat itsellesi hankkia, se onnistuu huomenna infopisteellä, joka sijaitsee yliopiston kirjaston edessä. Kasseja saa 15 euron hintaan ja maksu onnistuu ainoastaan kortilla. Kangaskassimme ovat eettisesti tuotettuja ja 100% puuvillaa.

 • Kun katsojan rooli ei riitä

  kuva: Hanna Nelimarkka

  Kiinnostaisiko lautapeliturnaus tai haluaisitko osallistua perfomanssiin? Vai olisiko uusi liikuntaharrastus etsinnässä? Yläkaupungin Yössä on mahdollista osallistua erilaisiin työpajoihin sekä moniin liikuntalajikokeiluihin.

  Heti aamusta alkaen Ruusupuistossa on mahdollisuus osallistua koko päivän kestävään Go-lautapeliturnaukseen tai lyhyempiin pelisessioihin iltapäivästä Kokeile, Koe, Pelaa ja Jyväskylä Game Industry Showcase vol 3. toimesta. Ruusupuistolla voi myös antaa runosuonen sykkiä Keski-Suomen Sanataideyhdistys Rapina ry:n Runobuffet työpajassa sanomalehti- tai kuvanrunoin.

  Kampuksen urheilukentällä pääsee kokeilemaan gorodkia ja kurlausta. Samaisella kentällä Jyväskylän Liitokiekkoilijat pitävät kiekkoilurastia lajiesittelyin ja kokeilupistein frisbeen, ultimaten ja freestylen kokeilemiseen. Ready Set Polella järjestetään koko iltapäivän ajan lajiesittelyitä ja kokeilutunteja tankotanssiin, rengastratepsiin ja erilaisiin joogatyyleihin.

  Harjulla on tänäkin vuonna mahdollista osallistua klo 17 alkavaan Kati Puskan/Kate Bush performanssiin. Huomioithan, että performanssiin osallistujat kokoontuvat jo klo 16.30 Harjun portaiden alle. Tanssiin voi halutessaan heittäytyä Jyväskylän Ylioppilasteatterin kanssa heidän perinnetanssi pornopolkan tahtiin. Wedding Garage tarjoaa mahdollisuuden improiluun heidän kauppansa näyteikkunassaan.

  Alvar Aalto– museolla pääsee koristelemaan muffinsseja ja  tekemään mitaleita Alvar Aallon 120-vuotisjuhlavuoden kunniaksi työpajojen merkeissä. Katutaso Lounge järjestää kierrätyspajan, jossa voi tuunata jotain muistoksi tämän vuoden Yöstä.

  Koko päivän ohjelmien aikatauluihin pääset kätevästi kautta painaen tästä.

Ohjelmalehti 2018

Yö Facebookissa