RHS - Erhvervsuddannelser - Eud - Eud Business
Lille tekst
Normal tekst
Store tekst
Vil du have teksten p� vores hjemmeside l�st h�jt, kan du hente et lille gratis program p� www.adgangforalle.dk - (�bner nyt vindue)
Print siden

Eud Business

Drømmer du om en karriere i butik eller inden for handel eller event? Så er Eud Business måske noget for dig. Du får en god grund-uddannelse, og du kommer hurtigt videre.
 
Eud Business er en merkantil erhvervsuddannelse, hvor du som udgangspunkt skal gå i skole et år og være elev i en virksomhed i to år.

Med Eud Business kan du gøre karriere i både små og store virksomheder inden for en lang række brancher. Du kan for eksempel blive salgsassistent, dekoratør, handelsassistent eller eventkoordinator.

Butiks-, handels- og eventområdet er i konstant udvikling, og virksomheder efterspørger og har brug for medarbejdere, som er faglærte, og som sætter en ære i altid at give kunderne den bedste betjening og oplevelse.

Med Eud Business får du grundlæggende viden om blandt andet salg, kundeservice, it og økonomi. Du skal også arbejde med personlig fremtræden, markedsføring og virksomhedens image, og på den måde bliver du helt klar til livet på din fremtidige arbejdsplads.

Optagelseskrav
For at blive optaget på Eud Business skal du have afsluttet 9. eller 10. klasse og have bestået afgangsprøven med et gennemsnit på mindst 02 i både dansk og matematik.

Uddannelsens opbygning
Eud Business består af grundforløb på skole efterfulgt af elevtid i en virksomhed (se figuren).Grundforløb
Grundforløb 1 (GF1) er for elever, som kommer direkte fra 9. eller 10. klasse eller højst har været væk fra skolen et år. Alle andre starter på grundforløb 2 (GF2). Hvert grundforløb varer 20 uger.

Fag på grundforløb 1 (GF1):
- Dansk D/C
- Business English
- Almen business
- Erhvervsfag:
   • Arbejdspladskultur
   • Praktikpladssøgning
   • Samfund og sundhed
   • Faglig dokumentation
   • Faglig kommunikation
   • Arbejdsplanlægning og samarbejde
   • Innovation
   • Metode.

Undervisningen i erhvervsfagene foregår i fire
temaer, for eksempel:
- Mig
- Virksomheden
- Samfundet
- Verdenen.


Fag på grundforløb 2 (GF2):
- Afsætning C
- Erhvervsøkonomi C
- IT C
- Engelsk C/D
- Valgfag
- Uddannelsesspecifikt fag:
   • Detail (butik)
   • Handel
   • Event.

Eksamener og projekter
På GF1 skal du til eksamen i et grundfag. På GF2 skal du til eksamen i et grundfag, og du
afslutter GF2 med en grundforløbsprøve, der skal bestås.


Hovedforløb
Efter GF1 og GF2 fortsætter du som elev i en virksomhed inden for det område, du har valgt (detail, handel eller event). I løbet af elevtiden skal du på kortere skoleforløb, som afhænger af det område, du har valgt.

Arbejdsform
På Eud Business er undervisningen en god blanding af teori, opgaver, gruppearbejde og individuel indsats. På GF1 arbejder du praktisk med fagene i temaer.

Internationalt fokus
Som en del af uddannelsen får du mulighed for at tage på studietur til New York. Du får afprøvet fagene i praksis samtidig med at rejsen kan være med til at udvikle dig personligt. Hvis du skal med på studieturen, skal du selv betale rejseudgifterne.

Studiemiljø
Skolen har et moderne og spændende studiemiljø med forskellige aktiviteter, for eksempel sportsarrangementer, foredrag og fredagscafé. Læs mere om studiemiljøet her.

Økonomi
Du kan søge SU efter gældende regler på www.su.dk.

Vejledning og information
Vi holder åbent hus i studievejledningen hver onsdag kl. 12. Her kan du tale med en vejleder, og få svar på spørgsmål om Eud Business.

Du kan også kontakte en studievejleder på telefon 8852 3200 alle hverdage kl. 13-14 eller på mail til [email protected].