// //
Star Κεντρικής Ελλάδας
Ξεκίνησαν σήμερα οι απολογίες των μελών των δυο εγκληματικών οργανώσεων που διακινούσαν ηρωίνη σε περιοχές της Λαμίας και της Λάρισας και εξαρθρώθηκαν μετά από συντονισμένη και ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, σε περιοχές κυρίως της Λαμίας, αλλά και της Λάρισας και Αττικής.

Ξεκίνησαν οι απολογίες των μελών του κυκλώματος ναρκωτικών που προμήθευαν χρήστες από Λαμία μέχρι Λάρισα


Την ώρα εκείνη σκότωνα τον δράκο και όχι την Θώμη που αγαπούσα, δηλώνει ξανά μέσω του δικηγόρου του ενώπιον του δικαστηρίου, ο 40χρονος που κατακρεούργησε με 18 μαχαιριές μέσα στο σπίτι της στη Λαμία την Θώμη Κουμπούρα.

Η οικογένεια της Θώμης ζητά δικαιοσύνη και απαντήσεις. "Το παιδί μας έφυγε" έλεγε κλαίγοντας η μάνα. (video)

Ο ρόλος της Ελληνικής Γεωργίας στην ανασυγκρότηση της χώρας ήταν το θέμα του 3ου Αγροτικού Συνεδρίου της Ναυτεμπορικής που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Το 3ο Αγροτικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής για τον ρόλο της Ελληνικής Γεωργίας στην ανασυγκρότηση της χώρας

Σε ισχύ παραμένει η προγενέστερη σχεδόν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θηβαίων για την καταστροφή του καταυλισμού των ΡΟΜΑ στο Πυρί.

Μετεγκατάσταση και καταστροφή του καταυλισμού στο Πυρί αποφάσισε το ΔΣ Θηβαίων (video)

Εκδόθηκε το σχετικό ΦΕΚ για Ιδρύσεις, προαγωγές, υποβιβασμοί, συγχωνεύσεις και καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων. Τα αποτελέσματα για την Στερεά Ελλάδα είναι τα εξής:

Ποια σχολεία καταργούνται και ποια συγχωνεύονται στην Στερεά Ελλάδα

Την πληροφορία, ότι μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες από το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της Φθιώτιδας, σε Καμένα Βούρλα και Θερμοπύλες, επιβεβαιώνει ο δήμαρχος Μώλου Αγίου Κων/νου Γιάννης Συκιώτης.

Τον Ιούνιο ο διαγωνισμός για τα Ιαματικά σε Καμένα και Θερμοπύλες. Σε εξέλιξη πολλά ακόμη έργα (video)

Τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Στερεά Ελλάδα ζητούν την Υποχρεωτική ένταξη της σεξουαλικής αγωγής στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.
Πρόκειται για τους Γιώργο Ακριώτη, Ζωή Λιβανίου και Νίκο Θηβαίο. Στην επιστολή τους προς τον Υπουργό Παιδείας σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι η σεξουαλική αγωγή στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι υποβαθμισμένη. Με την απουσία της δημιουργείται ένα τεράστιο κενό στην ομαλή ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη του εφήβου, στην πρόληψη σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, στην μελλοντική δημιουργία μιας υγιούς και υπεύθυνης σεξουαλικής συμπεριφοράς.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
ΘΕΜΑ: Υποχρεωτική ένταξη της σεξουαλικής αγωγής στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.
Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χώρων, η σεξουαλική αγωγή στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι υποβαθμισμένη. Παρόλο που στα Αναλυτικά Προγράμματα της Α’θμιας και της Β’θμιας Εκπαίδευσης υπάρχουν κάποια σχετικά θέματα, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η σεξουαλική αγωγή είναι ενταγμένη στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα κατά τρόπο εποικοδομητικό, ώστε να παράγει απτά αποτελέσματα όσον αφορά τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων.
Στο παρελθόν έγιναν κάποιες προσπάθειες ένταξης της σεξουαλικής αγωγής στην εκπαίδευση αλλά, λόγω αντιδράσεων, αποσύρθηκαν τελικά. Ωστόσο, θα πρέπει να επισημανθεί ότι με την απουσία της σεξουαλικής αγωγής, δημιουργείται ένα τεράστιο κενό στην ομαλή ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη του εφήβου, στην πρόληψη σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, στην μελλοντική δημιουργία μιας υγιούς και υπεύθυνης σεξουαλικής συμπεριφοράς. Έτσι, η πληροφόρηση αφήνεται αποκλειστικά και μόνο στην οικογένεια για άτομα παιδικής ηλικίας και στις παρέες συνομηλίκων για άτομα εφηβικής ηλικίας, σύμφωνα με τα ευρήματα ερευνών. Επιπλέον, ένας σημαντικός παράγοντας ενημέρωσης αποτελεί και το διαδίκτυο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ορθολογική και συστηματική ενημέρωση των ενδιαφερομένων.
Τα αποτελέσματα της ανυπαρξίας σεξουαλικής αγωγής μας τα κοινοποιεί ο λόγος των ειδικών και εν μέρει της στατιστικής. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των αμβλώσεων στην Ελλάδα, παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί, είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη και στον κόσμο. Υπολογίζεται ότι γίνονται περίπου 150.000 αμβλώσεις ετησίως, ενώ το 25% αυτών αφορά νεαρά κορίτσια κάτω των 16 ετών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τις τελευταίες δεκαετίες, το ηλικιακό όριο έναρξης σεξουαλικών δραστηριοτήτων έχει μειωθεί. Πάνω από τις μισές έφηβες ξεκινούν τη σεξουαλική ζωή πριν τα 17 έτη, ενώ το 73% είχαν κάποιου είδους σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ 14 και 16 ετών. Τα ποσοστά που αφορούν τις αμβλώσεις, αν συνδυαστούν με την αύξηση του ποσοστού μετάδοσης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, καταδεικνύουν μια σημαντικότατη έλλειψη πληροφόρησης.
Οι παραπάνω διαπιστώσεις καταδεικνύουν την σχεδόν παντελή έλλειψη του θέματος από το πρόγραμμα του σχολείου. Με μια γρήγορη ματιά στα προγράμματα της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας παρατηρούμε ότι υπάρχουν κάποιες ελάχιστες αναφορές στο αναπαραγωγικό σύστημα του ανθρώπου στο βιβλίο ‘Ερευνώ και Ανακαλύπτω’ της ΣΤ’ Δημοτικού και αντίστοιχα στο βιβλίο Βιολογίας της Α’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου. Οι αναφορές των εν λόγω βιβλίων στο αναπαραγωγικό σύστημα πόρρω απέχουν από το να θεωρηθούν σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι σε πολλές περιπτώσεις και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί αποφεύγουν να αναφερθούν σε σεξουαλικά ζητήματα, δηλώνοντας άγνοια ή αμηχανία, τότε οδηγούμαστε με ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι οι έφηβοι μαθητές και μαθήτριες δεν τυγχάνουν σοβαρής ενημέρωσης από το σχολείο για ένα σημαντικό τομέα της ζωής τους.
Διαφαίνεται, λοιπόν, ότι η σεξουαλική αγωγή θα πρέπει να απασχολήσει το υπουργείο στην ολότητά της: ως σχολικό αντικείμενο είτε μονοθεματικό είτε διαθεματικό, ως επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και των δυο βαθμίδων και ως πεδίο συζήτησης και ενημέρωσης των γονέων και κηδεμόνων.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε τι ενέργειες είναι διατεθειμένος να προβεί ώστε:
α. Να καταρτιστεί ένα ενιαίο Αναλυτικό Πρόγραμμα για την σεξουαλική αγωγή στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση;
β. Να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης όλων των εκπαιδευτικών πάνω στη σεξουαλική αγωγή;
γ. Να γίνει μια ευρεία συζήτηση-ενημέρωση σχετικά με όλα τα ζητήματα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της χώρας αλλά και ευρύτερα την ελληνική κοινωνία, ώστε ένα τέτοιο εγχείρημα να τύχει της υποστήριξης όλων;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Στέφος ΙωάννηςΑκριώτης ΓεώργιοςΑυλωνίτου ΕλένηΒάκη ΦωτεινήΓκιόλας ΙωάννηςΔημαράς ΓεώργιοςΘελερίτη ΜαρίαΘηβαίος ΝικόλαοςΙγγλέζη ΑικατερίνηΚαββαδία Ιωαννέτα (Αννέτα)Καΐσας ΓεώργιοςΚαραγιαννίδης ΧρήστοςΚαρακώστα Ευαγγελία (Εύη)Κασιμάτη ΝίναΚαφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)Κουράκης ΑναστάσιοςΚυρίτσης ΓεώργιοςΚωνσταντινέας ΠέτροςΛάππας ΣπυρίδωνΛιβανίου ΖωήΜεγαλοοικονόμου ΘεοδώραΜεϊκόπουλος ΑλέξανδροςΜηταφίδης ΤριαντάφυλλοςΜιχελογιαννάκης ΙωάννηςΜορφίδης ΚωνσταντίνοςΜουμουλίδης Θεμιστοκλής (Θέμης)Μπαλαούρας Γεράσιμος (Μάκης)Μπαλλής ΣυμεώνΞυδάκης ΝικόλαοςΠάλλης ΓεώργιοςΠάντζας ΓεώργιοςΠαπαφιλίππου ΓεώργιοςΠαυλίδης ΚωνσταντίνοςΡίζος ΔημήτριοςΡιζούλης ΑνδρέαςΣεβαστάκης ΔημήτριοςΣκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)Σπαρτινός ΚωνσταντίνοςΣταματάκη ΕλένηΤσόγκας ΓεώργιοςΦίλης ΝικόλαοςΨυχογιός Γεώργιος

Η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία; Ποιοι βουλευτές από την Στερεά την ζητούν

Το ωδείο ΕΝ ΩΔΑΙΣ σε συνεργασία με την Ένωση Μικρασιατών Λαμίας στα πλαίσια των δέκα χρόνων λειτουργίας του Ωδείου και των Βυζαντινών Αναδρομών 2018 σας προσκαλούν σε μια μοναδική φιλανθρωπική βραδιά,γεμάτη από μουσικές και αρώματα της Πόλης, με την παρουσία και τις συνθέσεις της σπουδαίας μουσικοσυνθέτριας ΕΥΑΝΘΙΑΣ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ.

Ευανθία Ρεμπούτσικα, Εν Ωδαίς και Μικρασιάτες συμπράττουν για την ΕΛΠΙΔΑ

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

Τοπικά Νέα

Ρεπορτάζ

3ο Αγροτικό Συνέδριο Ναυτεμπορικής

24 Μαΐου 2018

Ρεπορτάζ | WebTV

Watch 3ο Αγροτικό Συνέδριο Ναυτεμπορικής by Star Kentrikis Elladas on Dailymotio...

Στα 2€ η super αμόλυβδη στο Καρπενήσι..

24 Μαΐου 2018

Ρεπορτάζ | WebTV

Watch Στα 2€ η super αμόλυβδη στο Καρπενήσι.. by Star Kentrikis Elladas on Daily...

Βιβλίο για τον Άγ. Ιάκωβο Τσαλίκη

24 Μαΐου 2018

Ρεπορτάζ | WebTV

Watch Βιβλίο για τον Άγ. Ιάκωβο Τσαλίκη by Star Kentrikis Elladas on Dailymotion...

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στη Βοιωτία

24 Μαΐου 2018

Ρεπορτάζ | WebTV

Σε ετοιμότητα δηλώνουν οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας στη Βοιωτία στο πλαίσιο...

Μετεγκατάσταση και καταστροφή του καταυλισμού αποφάσισε το ΔΣ Θηβαίων

24 Μαΐου 2018

Ρεπορτάζ | WebTV

Σε ισχύ παραμένει η προγενέστερη σχεδόν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θηβαίων για την κ...

Συκιώτης: Σε τροχιά αξιοποίησης τα Ιαματικά σε Καμένα και…

24 Μαΐου 2018

Ρεπορτάζ | WebTV

Watch Συκιώτης: Σε τροχιά αξιοποίησης τα Ιαματικά σε Καμένα και Θερμοπύλες. Σε ε...

Παράδοση οχημάτων από την Περιφέρεια Στερεάς στην ΕΛ.ΑΣ

23 Μαΐου 2018

Ρεπορτάζ | WebTV

Watch Παράδοση οχημάτων από την Περιφέρεια Στερεάς στην ΕΛ.ΑΣ by Star Kentrikis...

Δηλώσεις αδερφών Κουμπούρα

23 Μαΐου 2018

Ρεπορτάζ | WebTV

Watch Δηλώσεις αδερφών Κουμπούρα by Star Kentrikis Elladas on Dailymotion here

Προσοχή!!! Φανάρια στη διασταύρωση στο Πέρα Χωριό Λιβαδειάς

23 Μαΐου 2018

Ρεπορτάζ | WebTV

Υλοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Πέρα Χωριού στη Λιβαδειά.Τέθηκαν α...

Ελλάδα - Κόσμος

Χωρίς αποφάσεις για το ελληνικό χρέος το Eurogroup

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της συνεδρίασης του Eurogroup κατά το οποίο συζητήθηκε το ελληνικό ζήτημα.

Η ΔΕΗ καλεί ΤΟΕΒ και αγρότες με ληξιπρόθεσμες οφειλές να προβούν σε ρύθμιση

Έκκληση προς τους αγρότες και τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων με ληξιπρόθεσμες οφειλές από κατανάλωση ρεύματος να…

Ζάεφ: Είμαστε κοντά στη λύση, δεν θα έχουμε καλύτερη ευκαιρία

«Είμαστε κοντά στη λύση», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζαεφ, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα για…

Αθλητισμός

pas lamia

Ανακοίνωση του ΠΑΣ Λαμία για την αδειοδότηση

Ο ΠΑΣ Λαμία ανακοίνωσε ότι του χορηγήθηκε άδεια για τις διοργανώσεις της UEFA και της Super League.
silk way rally

To Silk Way Rally και φέτος στο STAR Κεντρικής Ελλάδας

Τo STAR Κεντρικής Ελλάδας για μία ακόμη χρονιά εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του «Silk Way Rally».
asigmpa pas lamia

Δεν συνεχίζουν μαζί ΠΑΣ Λαμία και Ασίγκμπα

Παρελθόν από τον ΠΑΣ Λαμία αποτελεί ο Μαρκ Ασίγκμπα. Με μία λιτή ανακοίνωση η «κυανόλευκη» ΠΑΕ ενημέρωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για την…
rallythiva1 1

Το Ράλλυ Ακρόπολις στη Θήβα

Για τρίτη συνεχή χρονιά υποδέχεται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το “EKO Ράλλυ Ακρόπολις”, στηρίζοντας έμπρακτα τον κορυφαίο θεσμό του…

Αθλητικό Ρεπορτάζ

Χρυσόστομος Καρέλλης: Παρουσίαση αγωνιστικού αυτοκινήτου για το ΕΚΟ Ράλλυ…

24 Μαΐου 2018

Αθλητικό Ρεπορτάζ | WebTV

Το «Καταφύγιο-Οίτη» επέλεξε ο Χρυσόστομος Καρέλλης να παρουσιάσει το αγωνιστικό...

"Πάσα στα θρανία" στο Καρπενήσι

23 Μαΐου 2018

Αθλητικό Ρεπορτάζ | WebTV

"Πάσα στα θρανία" στο Καρπενήσι

"8ος Ποδηλατικός Γύρος Αλιάρτου"

23 Μαΐου 2018

Αθλητικό Ρεπορτάζ | WebTV

"8ος Ποδηλατικός Γύρος Αλιάρτου"

Ο Έσπερος Λαμίας στο "Βήμα Για Όλους"

22 Μαΐου 2018

Αθλητικό Ρεπορτάζ | WebTV

Η άνοδος του Έσπερου Λαμίας στη Β΄ Εθνική μπάσκετ ανδρών ήταν το θέμα της εκπομπ...

Ηλίας Τσίγκας και Γιάννης Λύτρας στα "90 Λεπτά Χωρίς…

22 Μαΐου 2018

Αθλητικό Ρεπορτάζ | WebTV

Ο πρόεδρος και ο προπονητής του Φωκικού παραχώρησαν συνέντευξη στον Θανάση Περιβ...

Ο Γιάννης Καραλής στα "90 Λεπτά Χωρίς Καθυστερήσεις"

22 Μαΐου 2018

Αθλητικό Ρεπορτάζ | WebTV

Ο επιθετικός του Α.Ο. Στυλίδας παραχώρησε συνέντευξη στον Θανάση Περιβολιώτη.

Γιάννης Σοφογιάννης για την άνοδο του Έσπερου Λαμίας στη…

21 Μαΐου 2018

Αθλητικό Ρεπορτάζ | WebTV

Γιάννης Σοφογιάννης για την άνοδο του Έσπερου Λαμίας στη Β' Εθνική.

Νέοι Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας: Πρωταθλήτρια 2017-2018 η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λαμίας

21 Μαΐου 2018

Αθλητικό Ρεπορτάζ | WebTV

Στον τελικό (γήπεδο Ανθήλης) νίκησε στα πέναλτι τον Α.Ο. Φραντζή με 5-3 (1-1 ο κ...

Παίδες Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας: Πρωταθλητής 2017-2018 ο Α.Ο. Φραντζή

21 Μαΐου 2018

Αθλητικό Ρεπορτάζ | WebTV

Νίκησε την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λαμίας με 2-0 στον τελικό της Ανθήλης.

Δελτία Τύπου

staikouras

Κοινή Δήλωση Ντ. Μπακογιάννη και Χρ. Σταϊκούρα για ΠΔΕ

H Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο Τομεάρχης Οικονομικών,…
asfaltostrwsi

Ασφαλτόστρωση δρόμων στη Δημοτική Ενότητα Ανθηδόνας

Στη Δημοτική Ενότητα Ανθηδόνας συνεχίστηκαν τις τελευταίες ημέρες οι ασφαλτοστρώσεις δρόμων, από το Τμήμα Εκτέλεσης Έργων Αυτεπιστασίας του…
desfina

Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Δεσφίνας

Υπογράφηκε τη Δευτέρα 21 Μαίου μεταξύ του Δημάρχου Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλου και του αναδόχου του έργου η σύμβαση για την ενεργειακή…
dromos

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων σε οδούς

Ο Δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει ότι την Τρίτη 29 Μαΐου, θα διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων στην οδό Μ. Αλεξάνδρου στη Χαλκίδα, μεταξύ των οδόν…
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.