RHS - Handelsgymnaset - Elevråd og udvalg
Lille tekst
Normal tekst
Store tekst
Vil du have teksten p� vores hjemmeside l�st h�jt, kan du hente et lille gratis program p� www.adgangforalle.dk - (�bner nyt vindue)
Print siden

Elevråd og udvalg

Elevråd
Elevrådet er elevernes talerør. Elevrådet varetager elevernes interesser og ønsker, både når det gælder undervisningen, studiemiljøet og skolen i det hele taget. For eksempel er elevrådet med til at diskutere elevundersøgelser og arbejde med evalueringer af undervisningen.

Christian Würtz Christensen, som er med i elevrådet, uddyber:

”Elevrådet deltager aktivt i debatter, som relaterer sig til undervisningen og studiemiljøet. Blandt andet kommer vi med input til trivselsundersøgelser, og vi inviterer til foredrag og
debatarrangementer – for eksempel har vi holdt foredrag med debattør Knud Romer.

Vi har en elevrådsrepræsentant og en suppleant fra hver klasse, og de taler med eleverne i klasserne om, hvilke ønsker de har, hvis skolen skal være bedst mulig for dem. Det kan være alt muligt, stort og småt, for eksempel nye vandfontæner eller ønsker til it-systemet og et bedre samarbejde mellem de forskellige uddannelser på skolen, så fællesskabet bliver så
godt som muligt.

Og så betyder det sociale og samarbejdet i elevrådet rigtig meget, og vi kan altid bruge nye elever, som har lyst til at gøre en forskel".

 Billede Christian fra elevrådet
Christian Würtz Christensen
 
 
Fredagscaféudvalg
Der holdes fredagscafé seks til otte gange om året. Nikolaj Olsen og Malte Harsbo er med til at arrangere fredagscaféerne. De fortæller:

"Fredagscaféerne er en stor succes. Vi holder mest caféerne i kantinen, og der plejer at komme omkring 400 mennesker. Vi har tit et tema - det kan værel J-dag, hvor vi får julebryg før alle andre i byen. Der er også konkurrencer, for eksempel ”Dagens Mand”, som er kendt fra TV. Vi optager mændene og interviewer deres venner på forhånd, og så viser vi det på dagen. Kvindepanelet vælger Dagens Mand, og vinderen kommer på date og får champagne.

Det er fedt at være med til at arrangere fredagscaféer, fordi vi mødes med folk fra de andre klasser og årgange. Vi står for det hele selv, lige fra at planlægge, bestille varer, opstille bar, invitere og til at lave sjove indslag, så folk får en oplevelse. Nye elever er selvfølgelig meget velkomne til at være med".
 
Billede af Nikolaj og Malte fra fredagscaféudvalget
Nikolaj Olsen og Malte Harsbo
 
Festudvalg
Handelsgymnasiet byder selvfølgelig også på fester. Michelle Susé er formand for festudvalget. Hun fortæller:

”Vi holder tre fester om året. I starten er der en introfest, hvor alle elever for første gang giver den gas sammen, hygger og danser.

De andre fester har næsten altid et tema, så der bliver ekstra gang i den. For eksempel har vi holdt Rave-party, hvor alle kom i neon-farvet tøj og var malet på krop, hoved og hår med uv-maling. Det så fedt ud, når man gik på dansegulvet og blev lyst op af noget særlig belysning, og folk var vilde med det. Alle kom udklædt og var malet over det hele.

Der er altid lysshow og DJ, der skaber festlig stemning, og baren er billig og byder på et stort udvalg af spændende drinks. Vores fotografer tager fotos og lægger dem på Facebook, så vi
kan hygge os med at se os selv bagefter.

Vi opfordrer nye elever til at være med i festudvalget. Når man er med, kommer man gratis ind til festerne, og man får drinksbilletter. Og det er super sjovt at arrangere festerne! Vi har et rigtig godt fællesskab og kender hinanden på kryds og tværs af klasser og årgange. Vi holder vores egne julefrokoster og sommerfester, hvor venskaberne bliver stærkere. På den
måde bliver vores gymnasietid endnu bedre".

Der er altid lærere og vagter til stede ved fester, som holdes på skolen, for at sikre, at festerne forløber uden problemer.
 
 Billede af Michelle fra festudvalget
Michelle Susé 

Relevant information