Ανασυγκρότηση

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018

Υφαίνουν ξανά σχέδιο λουκέτου στην ΕΡΤ!

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Επιθέσεις από Νέα Δημοκρατία,
Ένωση Κεντρώων και Αμβρόσιο


Σε κίνδυνο ξανά η λειτουργία της ΕΡΤ. Μέσα σε μία βδομάδα δέχθηκε επίθεση από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη μέσα από το Ραδιομέγαρο και τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο ο οποίος δεν διστάζει να διακονήσει τους χριστιανούς με το λόγο του μίσους, με αφορμή τις “καταγγελίες Κυριακοπούλου πως δήθεν κόπηκε η εκπομπή της.


Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά το βαρύ πολιτικό φορτίο της επιβολής λουκέτου στην ΕΡΤ, από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν δίστασε να κατηγορήσει την κυβέρνηση πως έκανε την ΕΡΤ- ΥΕΝΕΔ! “Κοντή η μνήμη” για το κόμμα της ΝΔ που μέσα σε ένα απόγευμα έριξε μαύρο στην ΕΡΤ, αντικαθιστώντας την , με μια υπηρεσία του υπουργείου οικονομικών, την περίφημη ΔT, και απολύοντας 2.696 ανθρώπους σε μια νύχτα. Απάντησε μόνον ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, υπενθυμίζοντας πως “το μαύρο στην ΕΡΤ είναι το έργο της κυβέρνησης της ΝΔ”. Όμως η ίδια η κυβέρνηση δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμη το δικό της νόμο που προβλέπει τη σύσταση επιτροπής που θα διερευνήσει το μαύρο.


Στις ύβρεις με μεγάλη ευκολία πέρασαν ο Βασίλης Λεβέντης, χαρακτηρίζοντας τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ “άπλυτους και βρωμιάρηδες” στον ΑΝΤ1 κατηγορώντας τους δημοσιογράφους πως κάνουν “κυβερνητικό λιβανιστήρι” μιλώντας στην εκπομπή “Απευθείας” της ΕΡΤ1 . Και για τις δύο επιθετικές αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βασίλη Λεβέντη δεν υπήρξε καμία απάντηση από τη διοίκηση της ΕΡΤ, ούτε από μεμονωμένα πρόσωπα του ΔΣ. Μόνο η ΠΟΣΠΕΡΤ, τοποθετήθηκε με σκληρό τροπό απέναντι στην υβριστική συνέντευξη του Βασίλη Λεβέντη.
Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, λίγο πριν αθωωθεί για τον λόγο της ηπιότητας και της καλοσύνης που μεταφέρει εναντίον των ομοφυλόφιλων, πρόλαβε να υπερασπιστεί την Εύη Κυριακοπούλου, κατηγορώντας την ΕΡΤ για αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Αμβρόσιος, που επιτίθεται στην ΕΡΤ. Την προηγούμενη υπήρχε απάντηση από την διοίκηση της ΕΡΤ.


Από το άκρα της ΝΔ που συναντούν τη Χρυσή Αυγή ως και το Ακραίο Κέντρο διαμορφώνεται μια νέα πολεμική σε βάρος της ΕΡΤ, ενόψει των εκλογών. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπηρέτησε ήδη μια φορά τα συμφέροντα της ΕΙΤΗΣΕΕ βάζοντας λουκέτο στην ΕΡΤ, και δεν θα διστάσει να την κλείσει, με άλλο τρόπο απολύοντας ξανά τους ανθρώπους.

Εδώ επιτίθενται και αφήνουν μόνο του το Mega να βουλιάξει, στην ΕΡΤ θα κάνουν πίσω;
---
---
*

Ο "Βήμα FM", ο Βαγγέλης Μαρινάκης και το ΕΣΡ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«Λέτε ξαφνικά να θέλει να κρατήσει
τον Βήμα FM ο Βαγγέλης Μαρινάκης»;Αυτό διερωτώνται εργαζόμενοι του σταθμού με κείμενό τους στο e-tetRadio, ενόψει της συζήτησης στο ΕΣΡ για το μέλλον της συχνότητας αύριο Δευτέρα.

Οι «εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι του Βήμα FM», όπως υπογράφουν την επιστολή τους, επικρίνουν τη στάση της μεγαλομετόχου του σταθμού της Άλτερ Έγκο Α.Ε. λέγοντας πως θέλει να τον κρατήσει χωρίς όμως τις υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους και το Δημόσιο, παρουσιάζοντας οικονομικά στοιχεία, αντιφατικά μεταξύ τους. Τέλος, θέτουν ερώτημα και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη ως προς την επιχειρηματική συμπεριφορά του, τόσο στην περίπτωση του Βήμα FM όσο και σε αυτή του Mega.

"Την Δευτέρα που μας πέρασε οι εκπρόσωποι της «ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε.», συμφερόντων Ευάγγελου Μαρινάκη, ζήτησαν αναβολή επ’ αόριστο και τελικά πήραν, από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, παράταση μίας εβδομάδος ώστε να παρουσιάσουν τις θέσεις της εταιρίας σχετικά με τον ραδιοσταθμό «Βήμα FM 99,5».

Η έκπληξή μας έγκειται στο γεγονός ότι η ίδια εταιρεία έχει υποβάλλει αίτηση ορισμού νέου Διοικητικού Συμβουλίου για να οδηγήσει την εταιρεία «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Βήμα FM Α.Ε.» σε πτώχευση, αρνούμενη ότι ασκεί την διοίκηση του σταθμού και ότι διοίκηση παραμένει αυτή του Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος αδιαφορεί. Η αίτηση αυτή, συζητήθηκε στις 5/3/2018 και αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Κατόπιν των παραπάνω, δεν ξέρουμε τι άλλο μπορεί να ισχυριστεί η ALTER EGO αύριο Δευτέρα 19/3, σχετικά με το ραδιοσταθμό «Βήμα FM 99,5» και με ποια ιδιότητα και εξουσία εκπροσώπησης, αφού μέχρι σήμερα δηλώνει παντού πως δεν θέλει να λειτουργήσει το σταθμό και ότι τον χαρίζει με τίμημα ένα (1) ευρώ.

Προς τι λοιπόν η αίτηση αναβολής επ’ αόριστο και ποιος την υπέβαλε, όταν η μέτοχος ισχυρίζεται ότι ο σταθμός δεν έχει διοίκηση; Αρκούσε απλώς η μεγαλομέτοχος ALTER EGO να αποδείξει -με έγγραφα που έχει στην κατοχή της- στην Αρμόδια Αρχή (Ε.Σ.Ρ.) τις κινήσεις της σχετικά με την «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Βήμα FM Α.Ε.» και κατόπιν θα έχανε την άδεια λειτουργίας που υποτίθεται πως δεν θέλει;

Μήπως τελικά η ALTER EGO θέλει τον «Βήμα FM»; Αλλά απαλλαγμένο από τα χρέη προς τους εργαζόμενους και το Δημόσιο και για τον λόγο αυτό κινείται με τον τρόπο αυτό στην πρόσκληση απ’ το ΕΣΡ;

Έτσι και αλλιώς, όσα έχουν ισχυριστεί εκπρόσωποι της εταιρείας σε διάφορες συναντήσεις μας, αποδείχθηκε πως αναιρούνται από την ίδια την εταιρεία. Ούτε χρέη ύψους σχεδόν 6.000.000€ υπάρχουν, ούτε η πρόθεση να καταβάλει οφειλόμενα στους εργαζομένους.

Είναι πράγματι να αναρωτιέται κανείς με την «επιχειρηματικότητα» στην Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε με βεβαιότητα πως το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο θα εφαρμόσει τους κανόνες αδειοδότησης που είναι ξεκάθαροι, και για την περίπτωση του «Βήμα FM 99,5» λένε ότι η συχνότητα είναι «δεμένη» με το ΑΦΜ της εταιρείας. Στην περίπτωση δε, που αυτή κλείσει ή πτωχεύσει, η άδεια επιστρέφει στο Κράτος και δίνεται μόνο με νέα διαδικασία αδειοδότησης.

Τέλος, τίθεται σοβαρό ερώτημα για τον κ. Μαρινάκη και την επιχειρηματική συμπεριφορά του στα ΜΜΕ που προσφάτως απέκτησε, από την στιγμή που είναι, είτε εν μέρει (MEGA), είτε εξ ολοκλήρου υπεύθυνος (Βήμα FM) για το κλείσιμο κάποιων εξ αυτών, χωρίς ουσιαστικά προφανείς λόγους. Εάν βέβαια αυτά κλείσουν οριστικά...

Οι εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι του Βήμα FM"
---
Αυτή τη Δευτέρα λοιπόν το ΕΣΡ έχει καλέσει σε ακρόαση την εταιρεία προκειμένου να δώσει η τελευταία εξηγήσεις σχετικά με «την έννομη κατάσταση της ραδιοφωνικής συχνότητας 99,5 FM». Αν δηλαδή ο ραδιοσταθμός που ακούγεται τώρα στη συχνότητα είναι συνέχεια του Βήμα FM ή κάποιος πειρατής.

Η όποια απόφαση θα κρίνει το αν θα παραμείνει στον Βαγγέλη Μαρινάκη ή θα αφαιρεθεί από το ΕΣΡ η άδεια του σταθμού, η οποία είναι και το μοναδικό περιουσιακό του στοιχείο, μιας που όλα του τα μηχανήματα έχουν κατασχεθεί από τους απλήρωτους τεχνικούς και θα βγουν σε πλειστηριασμό τον Ιούνιο.

---

---
*

Το "Εθνος", η Dimera και το... πετρόλ στην πρόσοψη

*
Ανασυγκρότηση
***
*

To Έθνος βάφτηκε γαλάζιο


Στα γαλάζια βάφτηκε η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ που μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Μάρη και των στενών συνεργατών του, άλλαξε το χρώμα στα λογότυπα και του ημερήσιου φύλλου και του κυριακάτικου.

Εκδότης - διευθυντής στο ΕΘΝΟΣ, εδώ και λίγες ημέρες, εμφανίζεται ο Τραϊανός (Νούλης) Χατζηδημητρίου (με έδρα τη Θεσσαλονίκη και έμπιστος του Ιβάν Σαββίδη) ο οποίος κάνει τις συνεννοήσεις, για τα θέματα και το πρωτοσέλιδο, μέσω τηλεφώνου.

Η εφημερίδα της Dimera από την περασμένη Τρίτη άλλαξε το χρώμα στο λογότυπό της προφανώς για να σηματοδοτήσει την μετάβαση στη νέα εποχή του ομογενούς επιχειρηματία. Το χρώμα στον τίτλο της εφημερίδας είναι το πετρόλ, ένα χρώμα υποτίθεται κύρους και σοβαρότητας το οποίο χρησιμοποιούσε και ο Σταύρος Ψυχάρης όταν «έπαιζε» με τα λογότυπα των ΝΕΩΝ και του ΒΗΜΑΤΟΣ.

Το «αρνητικό» κόκκινο που χαρακτήριζε την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ δεν υπάρχει πλέον και στο σημερινό κυριακάτικο φύλλο έγινε γαλάζιο - όχι και τόσο ελκυστικό, καθώς το «πλακάτο αρνητικό» με το λογότυπο και τις προσφορές καταλαμβάνει σχεδόν το ένα τρίτο της πρώτης σελίδας...
---
zoornalistas
---
*

Τηλεθεάσεις 5 - 11/3

*
Ανασυγκρότηση
***
*

5/3 - 11/3
Ο ΣΚΑΪ και οι... υπόλοιποι

Στην πρώτη θέση ο ΣΚΑΪ με 20,1%, στην δεύτερη θέση ο ALPHA με 14,6%, στην τρίτη το STAR με 12,5%, στην τέταρτη ο ΑΝΤ1 με 11,4% και στη συνέχεια έχουμε MEGA 7,4% και E-TV με 7,4%. Ακολουθούν η ΕΡΤ1 (5,1%), η EΡΤ2 (1,5%) και το MAK ΤV (0,7%).

                                  5/3-11/3        26/2-4/3
ΣΚΑΪ                         20,1%            19,9%
ALPHA                      14,6%            14,8%
STAR                          12,5%            12,8%
ΑΝΤ1                         11,4%            10,8%
MEGA                          7,4%              7,7%
E-TV                            7,4%              7,0%
ΕΡΤ1                            5,1%              4,7%
ΕΡΤ2                            1,5%              2,0%
MAK-TV                     0,7%              0,6%                            
---
πηγή: The Nielsen Company
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Ακροαματικότητες 6 - 12/3

*
Ανασυγκρότηση
***

*
Αστάθμιστες αναφορές
της εβδομάδας 6/3 - 12/3/2018


  1) Μελωδία 99.2: 115
  2) Σκάι 100.3: 108
  3) Real 97.8: 106
  4) Δίεση 101.3: 93
  5) Red 96.3: 90
  6) Rock FM 96.9: 89
  7) Δρόμος 89.8: 88
  8) DeeJay 95.2: 87
  9) Sfera 102.2: 85
10) Ρυθμός 94.9: 84

11) Σπορ FM 94.6: 81
12) Kiss 92.9: 79
13) Λάμψη 92.3: 74
14) Easy 97.2: 69
15) Εν Λευκώ 87.7: 65
16) Hit 88.9: 63
17) Μέντα 88: 61
18) Music 89.2: 57
19) Ελληνικός 93.2, Pepper 96.6, Sport24 103.3: 54

22) Μουσικός 98.6: 53
23) Mad 106.2: 51
24) Love 97.5, Παραπολιτικά 90.1: 40
26) Galaxy 92: 39
27) Best 92.6: 33
28) Στο Κόκκινο 105.5: 20
29) Alpha 98.9: 17
30) Ραδιόφωνο 24/7 88.6: 11

31) Party 104: 7
      ---
e-tetRadio
---
*

Οι απλήρωτοι του MEGA και ο κοινωνικός αυτοματισμός...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πριν αρχίσετε
να κανιβαλίζετε ανθρώπους,
κάντε μια δεύτερη σκέψη...


του Δημήτρη Σούλτα
(από το f/b)

Το Mega έχει 420 εργαζόμενους. Απλήρωτους για 16 μήνες. Για κάποιους, όλοι αυτοί -όλοι όμως- είναι συνυπεύθυνοι με το αφεντικό τους για το τι έκανε το κανάλι, από τα θαλασσοδάνεια μέχρι την πολιτική γραμμή. Σα να λέμε ότι η κοπέλα που δουλεύει στο λογιστήριο της Novartis είναι συνυπεύθυνη για το σκάνδαλο. Αν αύριο δεν πληρωθεί, καλά να πάθει, γι αυτούς που δούλευε.

Όσο κι αν φαίνεται τραβηγμένο απ' τα μυαλά αυτό διατυπώνεται από κάποιους όσον αφορά τους εργαζόμενους στο Mega. Και μια διευκρίνιση. Ένα κανάλι δεν είναι μόνο οι ειδήσεις του. Η πίτα που δημιουργεί η δραστηριότητά του είναι το ψωμί και άλλων, ίσως και χιλιάδων ανθρώπων που και αυτοί αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανέχειας. Εκτός αν θεωρούμε επίσης συνυπεύθυνο με τους μετόχους και έναν ηλεκτρολόγο, έναν ηχολήπτη, μία κομμώτρια, μία τηλεφωνήτρια, έναν ηθοποιό που έπαιξε δύο ρολάκια σε ένα σίριαλ, ακόμα και το παιδί που φτιάχνει τους καφέδες εκεί δίπλα στο κανάλι.

Καλό είναι πριν αρχίσετε να κανιβαλίζετε ανθρώπους να κάνετε μια δεύτερη σκέψη. Σας πληροφορώ ότι και λουκέτο να βάλει το κανάλι, ο Βαρδινογιάννης θα συνεχίσει να ζει όσο άνετα ζούσε και όταν λειτουργούσε.

Διαβάζω -και δεν είναι η πρώτη φορά- ότι οι εργαζόμενοι έχουν κάποιου είδους ευθύνη για τα θαλασσοδάνεια "από τα οποία πληρώνονταν". Θαλασσοδάνεια όμως δεν πήραν μόνο οι μέτοχοι του Mega. Πήραν και ο Μαρινόπουλος και ο Κωστόπουλος και οι εργολάβοι και δεκάδες άλλοι μεγαλοσχήμονες. Άρα και αυτών οι εργαζόμενοι αν έμειναν χωρίς δουλειά ή χωρίς αποζημιώσεις, αν το μαγαζί έκλεισε, έχουν ευθύνη. Είναι ο ορισμός του κοινωνικού αυτοματισμού.


Ο εργαζόμενος δεν επιβίωνε χάρις στα δάνεια που έπαιρνε ο επιχειρηματίας, με τα δάνεια επιβίωνε ο επιχειρηματίας. Ο εργαζόμενος επιβίωνε μέσω του μισθού για την δουλειά που προσέφερε.

Εκπλήσσομαι όταν διαβάζω ότι ένας εργαζόμενος πριν πληρωθεί πρέπει να κάνει οικονομικό έλεγχο στο λογιστήριο της εταιρείας για να δει αν είναι καθαρά, δανεικά ή βρώμικα τα λεφτά...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

To facebook ξανα-μπλόκαρε προσωρινά την "Ανασυγκρότηση"

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Έχετε μπλοκαριστεί προσωρινά για joining and posting to groups that you do not manage μέχρι 25 Μαρτίου στις 12:10 π.μ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣΛήγει 25 Μαρτίου στις 12:10 π.μ.

Τo facebook, για πολλοστή φορά, μπλοκάρει προσωρινά τις αναρτήσεις της "Ανασυγκρότησης" σε ομάδες που είναι μέλος. Η ανεπίσημη αιτιολογία -σύμφωνα με μια ερμηνεία του Κανονισμού- είναι ότι γίνονται πολλές αναρτήσεις... Η επίσημη αιτιολογία αναμένεται...

Συνεχίζουμε με αναρτήσεις και στο twitter "anasigrotisi etiptaκαι στις σελίδες στο f/b, που είμαι διαχειριστής, "Ανασυγκρότηση στα ΜΜΕ", "Τα ασημένια μου" και το από αρχαιοτάτων χρόνων "Pathfinder Blogs"

Έρρωσθε και υπομονείτε

---
*