Ανασυγκρότηση

Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

Πλήρωσε ο Φώτης Μπόμπολας τον Ιανουάριο του 2017!

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Βρήκε χρήματα για έναν μισθό...


Σημάδια… ζωής έπειτα από επτά μήνες έδωσε ο Φώτης Μπόμπολας.

Ο πρώην εκδότης κατέβαλε στους εργαζόμενους της «Πήγασος Εκδοτική» που έμειναν στο δρόμο την 1η Ιουνίου μετά το… λουκέτο που έβαλε, έναν μισθό, έναντι των οφειλομένων που ξεπερνούν τους πέντε μήνες και συγκεκριμένα τις αποδοχές του Ιανουαρίου 2017.

Ο Φώτης Μπόμπολας όλο αυτό το διάστημα ισχυρίζονταν ότι οι τραπεζικοί του λογαριασμοί είναι δεσμευμένοι και δεν μπορεί να πληρώσει. Βρήκε όμως, την άκρη μέσω του λογαριασμού της συζύγου του Ειρήνης Μανουσάκη. Οι 430 εργαζόμενοι του Πήγασου αναρωτιούνται, γιατί δεν πλήρωνε τόσο διάστημα από τον λογαριασμό της συζύγου του, τις οφειλές.

---
Αλέξης Γραμματικός/e-magazino
---
*

Οι εκδότες σκοτώνουν τις εφημερίδες

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ζούμε τον αργό θάνατο
του έντυπου Τύπου
και ξέρουμε και ποιοι ευθύνονται


Τα Χριστούγεννα είναι Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου. Αργία είναι επίσης και η Τρίτη 26. Η Κυριακή 24 Δεκεμβρίου ωστόσο είναι μία... κανονική ημέρα. Οχι πως δουλεύαμε την παραμονή των Χριστουγέννων οι δημοσιογράφοι, αλλά εφημερίδες έβγαιναν κανονικά.

Έλα όμως που την Κυριακή 24 δεν θα βγουν κυριακάτικες εφημερίδες γιατί θα έχουν κυκλοφορήσει από το... Σάββατο.

Για μία αργία που είναι ημέρα Δευτέρα οι εφημερίδες της Κυριακής θα κυκλοφορήσουν ημέρα Σάββατο. Από μόνο του ακούγεται αστείο. Κάπως έτσι σκοτώνουν τον έντυπο Τύπο απομακρύνοντας τους αναγνώστες.

Από το Σάββατο το πρωί οι... έντυποι αναγνώστες θα ενημερωθούν ξανά την Τετάρτη το πρωί. Τέσσερις μέρες κενό. Και αν σκεφτούμε πως οι κυριακάτικες εφημερίδες κλείνουν ύλη πολύ νωρίς, από το προηγούμενο μεσημέρι (της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου στη συγκεκριμένη περίπτωση), το κενό στην ενημέρωση γίνεται ουσιαστικά πενθήμερο.

Για ένα τόσο μεγάλο διάστημα θα ενημερωνόμαστε από άλλου τύπου ΜΜΕ, ραδιόφωνο, τηλεόραση και, βασικά, internet. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον την άααααλλη Τετάρτη οι αναγνώστες να θυμηθούν πως (θα) υπάρχουν εφημερίδες ώστε να πάνε στα περίπτερα.

Και όλα αυτά επειδή οι εκδότες της Κυριακής θέλουν να κερδίσουν ημέρες αργίας. Είναι οι ίδιοι που σηκώνουν παντιέρα να δουλεύουμε και τις Κυριακές (όχι αυτοί, οι άλλοι, τα μαγαζιά). Είναι οι ίδιοι που γέμισαν τις εφημερίδες με δώρα όλων των ειδών, ακόμα και με κουπόνια για σούπερ μάρκετ ευτελίζοντας το προϊόν. Είναι οι ίδιοι άλλωστε που εξευτέλισαν τη δημοσιογραφία.

Δεν είναι τυχαίο που στην τελευταία έρευνα της MRB οι δημοσιογράφοι είναι πιο κάτω (στην εμπιστοσύνη του κόσμου) από τα κόμματα και από τις τράπεζες!

Ζούμε τον αργό θάνατο του έντυπου Τύπου και ξέρουμε και ποιοι ευθύνονται.
---
---
*

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Φήμες ότι παραιτήθηκε
ο διευθυντής των ΝΕΩΝ

Τις τελευταίες ώρες έχουν φουντώσει οι φήμες ότι έχει υποβάλει την παραίτησή του από τη διεύθυνση των ΝΕΩΝ ο Παναγιώτης Λάμψιας.
---
Τα Χριστούγεννα κλείνει 
και
τυπικά η μεταβίβαση του ΕΨΙΛΟΝ

Πρώτο μέλημα της διοίκησης τα έσοδα του σταθμού…

Παραμονή Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου ή το αργότερο 27 του μηνός θα πέσουν οι υπογραφές για τη μεταβίβαση του τηλεοπτικού σταθμού «Έψιλον» στον Ιβάν Σαββίδη. Κλείνοντας και τυπικά το κεφάλαιο με την υπογραφή του τελικού νομικού κειμένου.

Όπως είναι ήδη γνωστό το σταθμό θα «τρέξει» ο βρετανός συνεργάτης του επιχειρηματία Ed Hall.
---
"Απαράδεκτη και αντιεργατική ενέργεια"
της διοίκησης του σταθμού Στο Κόκκινο

«Ως επιτροπή των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη και αντιεργατική τη μονομερή ενέργεια εκ μέρους της διοίκησης στο ρ/δ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ να καλεί από σήμερα εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις αποδοχών της τάξεως του 20%. Στηρίζουμε τη συλλογική στάση των εργαζομένων να αρνηθούν να υπογράψουν τις μειωμένες ατομικές συμβάσεις και θα σταθούμε αλληλέγγυοι/ες σε ενδεχόμενη περίπτωση εκδικητικών ενεργειών απέναντί τους».

Η Επιτροπή των Εργαζομένων της Αυγής

Ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ, Νίκος Μορφονιός

Ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της ΕΠΗΕΑ, Χρήστος Τζίφας
---
Ζητούν παράταση
για τις κρατικές δημοσιεύσεις

Οι εκδότες των Πανελλήνιων ημερήσιων εφημερίδων ζητούν, από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Ν. Παππά την επ’ αόριστο παράταση κρατικών δημοσιεύσεων, η οποία λήγει στις 31/12/2017.
---
Ισοσκελισμένος
προϋπολογισμός για το ΑΠΕ

Την υποχρέωση ισοσκελισμού του προϋπολογισμού του για το 2018 προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός για το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ). Για την Επιτροπή Ανταγωνισμού προβλέπονται το 2018 κέρδη ύψους 0,8 εκατ. ευρώ και για την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών θετικό αποτέλεσμα ύψους 2 εκατ. ευρώ.
---
Δεσμεύτηκαν όλοι οι
λογαριασμοί του ΑΘΗΝΑ 9.84

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 μετά την απόφαση προληπτικής δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών του, συμπεριλαμβανομένου και του...
λογαριασμού μισθοδοσίας των εργαζομένων, αλλά και των νομίμων εκπροσώπων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της τελευταίας δεκαετίας και των συγγενικών τους προσώπων, στην οποία προχώρησαν υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών, με την αιτιολογία της οφειλής τέλους χαρτοσήμου επί των δημοτικών επιδοτήσεων.

Με ανακοίνωσή του, ο δήμος Αθηναίων καταγγέλλει τη συγκεκριμένη απόφαση ως «αυθαίρετη, καταχρηστική και χωρίς νόμιμη αιτιολογία που λαμβάνεται σε βάρος δημοτικής επιχείρησης. Απόφαση που ελήφθη χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, και παρά τις αντίθετες γνωματεύσεις που καταρρίπτουν το εφεύρημα περί οφειλής τέλους χαρτοσήμου επί της δημοτικής επιχορήγησης, και μάλιστα αναδρομικά από το έτος 2006!»...
---
*

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

Δεν μας αγαπάει κανείς!

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Όταν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
βρίσκονται στον πάτο των προτιμήσεων


του Χρήστου Ξανθάκη

Το έχω πει πολλές φορές, θα το πω ακόμη μία:


Ο Έλληνας και η Ελληνίδα είναι κεντροδεξιοί που παριστάνουν τους κεντροαριστερούς. Κι όποιος το καταλαβαίνει και το χωνεύει, έχει πολλές ελπίδες να κυβερνήσει κιόλας. Ειδάλλως, θα καταλήξει στο χρονοντούλαπο να αναρωτιέται τι ήταν αυτό που τον βρήκε κατακούτελα την ώρα που ήταν έτοιμος ν’ ανοίξει την πόρτα του Μαξίμου.

Βλέπε και την εξαμηνιαία έρευνα με τις τάσεις της MRB, που επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τα ανωτέρω. Με ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα να ξεχωρίζει:
Σχεδόν έξι στους δέκα (ποσοστό 58,7 %) δηλώνουν ότι ήταν λάθος η είσοδος της χώρας στη ζώνη του ευρώ.

Αυτό λένε, αυτό πιστεύουν, γούστο τους και καπέλο τους. Θα περίμενε λοιπόν κανείς, ανάλογο να ήταν και το ποσοστό όσων θα λέγανε «φεύγουμε εδώ και τώρα από το κοινό νόμισμα μπας και γλυτώσουμε από τις συνέπειες του λάθους».

Αμ δε! Όπως μας δείχνει η ίδια έρευνα, σχεδόν οκτώ στους δέκα (ποσοστό 77,9 %) επιμένουν ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Στο οποίο, οι ίδιοι άνθρωποι λένε ότι λάθος που μπήκαμε! Αν αυτό το πράγμα σας κάνει εσάς ορθή σκέψη, εμένα μου κάνει εκδρομή στο Δαφνί και όχι για τη γιορτή του κρασιού. Για το άλλο το στόρι…

Ας μείνουμε όμως στην έρευνα της MRB, για ένα θέμα συναφές που μας καίει εμάς τους δημοσιογράφους. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες λοιπόν εμπιστεύονται σε ποσοστά συντριπτικά τις Ένοπλες Δυνάμεις (72,7 %), τα Πανεπιστήμια/Σχολεία (70,2 %) και την Εκκλησία (67,1 %), ενώ δεν δείχνουν καμία εμπιστοσύνη στον Τύπο (25 %) και στην Τηλεόραση (22,3 %). Είμαστε κάτω κι από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (εμπιστοσύνη 26,2 %), κάτω κι από τις Τράπεζες που πίνουν το αίμα του κοσμάκη (26,3 %), κάτω και από τα πολιτικά κόμματα που έχουν προδώσει επανειλημμένα το λαό (εμπιστοσύνη 28,1 %). Και κάτω από εμάς είναι μόνο εγκληματίες του κοινού ποινικού όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (εμπιστοσύνη 16,5 %) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (εμπιστοσύνη 11,5 %).

Αφήνοντας στην άκρη το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη Έλληνες πολίτες που εμπιστεύονται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (μα παραπάνω από ένας στους δέκα;), έχει ένα νόημα εμείς οι άνθρωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας να ξανακοιταχτούμε στον καθρέφτη και να χωνέψουμε επιτέλους ότι δεν μας αγαπάνε και δεν μας πιστεύουνε. Γιατί; Απλός είναι ο λόγος:
Διότι όσα ψέματα κι αν τους έχουν πει οι καραβανάδες, οι καθηγητές και οι παπάδες, εμείς τους έχουμε πει περισσότερα! Και μάλιστα τους τα έχουμε πει με ψηλά τη μύτη, τους τα έχουμε πει με ύφος αυθεντίας, τους τα έχουμε πει ως αλήθειες ακλόνητες και όταν αποδείχτηκε ότι ήταν παραμύθια δεν μπήκαμε ποτέ στον κόπο να ζητήσουμε συγγνώμη.

Αντιθέτως τρίψαμε τη μουρίτσα αναγνωστών, ακροατών και τηλεθεατών, προσπαθώντας να τους βγάλουμε χαζούς για μία ακόμη φορά. Του τύπου «εσείς δεν ξέρετε, εμείς ξέρουμε». Λυπούμαι πολύ, αλλά αυτή ειδικά την αμαρτία κανείς και καμιά δεν πρόκειται να μας τη συγχωρήσει. Όλα τα υπόλοιπα μπορεί και να τα ξεχάσουν οι αναγνώστες, οι ακροατές, οι τηλεθεατές. Να τους φτύνουμε στα μούτρα και ύστερα να ζητάμε και τα ρέστα, δεν χωράει πουθενά. Και θα συνεχίσουμε να το πληρώνουμε, όσο το «ήμαρτον» δεν συναντάει την άκρη των χειλιών μας…
---
newpost
---
*

Κ. Νικόλτσιος - ο λογοκριτής "Στο Κόκκινο"

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δεν άρεσε στη διοίκηση “Στο Κόκκινο”
το απεργιακό σποτ και ζήτησε να αλλάξει!


Μέχρι και το απεργιακό σποτ της ΕΣΗΕΑ που έπαιζε χθες ημέρα της 24ωρης Γενικής Απεργίας σε ραδιόφωνα, ήθελε να λογοκρίνει ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της left media, Κ. Νικόλτσιος!

Δεν του άρεσε η φράση για την “αντικοινωνική πολιτική” και ζήτησε από όσους βρίσκονταν σήμερα στο σταθμό ως προσωπικό ασφαλείας να βγει από το σποτ!

Όπως μαθαίνουμε ειδοποιήθηκε άμεσα η ΕΣΗΕΑ, αφού το κυβερνητικό στέλεχος δεν πειθόταν πως δεν μπορεί να αλλάξει (λογοκριθεί) το σποτ για την απεργία. Έκπληκτα τα μέλη του ΔΣ έμαθαν την είδηση και ενημέρωσαν καταλλήλως τη διοίκηση του σταθμού ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται.

Τα στελέχη του σταθμού είχαν αρχίσει από το πρωί σήμερα την εργοδοτική εργασία τους. Διάλεξαν την ημέρα της απεργίας για να ειδοποιήσουν με mail τους εργαζόμενους ότι αύριο (Παρασκευή) οφείλουν να υπογράψουν την “τροποποιημένη σύμβαση” τους. Παρ’ όλο που το υποτιθέμενο σχέδιο εξυγίανσης έχει ήδη απορριφθεί από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων για δεύτερη φορά, η διοίκηση συνεχίζει σαν να μην έχει συμβεί τίποτε.

Χωρίς να δώσει καμία ουσιαστική απάντηση στα ερωτηματικά που τίθενται. Πως εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του σταθμού μόνο με μειώσεις αποδοχών κατά 20% όταν μάλιστα έχουν ήδη αποχωρήσει 18 άτομα από το Κόκκινο; Και πως θα συμμετάσχει στη διαγωνιστική διαδικασία για ραδιοφωνική άδεια αφού μιλά συνέχεια για οικονομική δυσπραγία; Ποιο είναι το περίφημο σχέδιο ενοποίησης των ΜΜΕ υπό ενιαία διοίκηση και ποιο είναι το καθεστώς εργασίας για τους εργαζόμενους στα τρία Μέσα, Αυγή, Στο Κόκκινο και left.gr;

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντί να φροντίσουν να δώσουν πειστικές απαντήσεις στους εργαζόμενους, επιχειρούν να δείξουν εργοδοτική πυγμή και τους καλούν να υπογράψουν τις συμβάσεις μείωσης μισθών.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Θεσσαλονίκη - Ακροαματικότητες 11/9 - 3/12

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πρώτη δύναμη και με διαφορά
ο Zoo 90.8 στην Θεσσαλονίκη


«Πήρε κεφάλι» έναντι του άμεσου... διώκτη του, του Plus 102.6, ο οποίος ωστόσο παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα.


Σε δεύτερη μοίρα η ενημέρωση στη συμπρωτεύουσα για χάρη των ξένων hits, όπως φαίνεται από τις ακροαματικότητες και του Φθινοπώρου (11/9 έως 3/12). Ο Zoo 90.8 κατέκτησε την κορυφή στο σύνολο των ραδιοσταθμών, με άνοδο που αγγίζει την μονάδα σε σχέση με το καλοκαίρι έχοντας διαφορά 1,5% από τον Plus 102.6, το πρώτο μουσικό ραδιόφωνο της προηγούμενης μέτρησης που παρέμεινε στη δεύτερη θέση. Μεγάλη η πτώση για το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5, το οποίο έπεσε στην 4η θέση χάνοντας 1,4%.

Δύο έντεχνα ραδιόφωνα ήταν τα «new entries» στις ακροαματικότητες. Ο λόγος για τον Ble 93.1 και τον νεοσύστατο Μήνυμα 107.7. Ο πρώτος μετρήθηκε μόνο για έναν περίπου μήνα έχοντας ένα 3,7%, ενώ ο δεύτερος για αρχή σημείωσε ένα 2%.

  1) Zoo 90.8: 13,7% (12,9%)
  2) Plus 102.6: 12,2% (13%)
  3) Metropolis 95.5: 12,2% (10,5%)
  4) Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5: 11,8% (13,2%)
  5) Κοσμοράδιο 95.1: 9,8% (9,6%)
  6) Velvet 96.8: 7,7% (7%)
  7) Λαϊκός 87.6: 7,5% (7,8%)
  8) Real 107.1: 6,9% (6,9%)
  9) Rainbow 89: 6,8% (7,2%)
10) Ερωτικός 94.8: 6,4% (6,5%)

11) Χρώμα 105.8: 6,3% (6%)
12) Ράδιο 1 99: 6,2% (6,8%)
13) 1055 Rock: 5,9% (4,9%)
14) RSO 91.7: 5% (4%)
15) Πανόραμα 98.4: 4,9% (4,6%)
16) Libero 107.4: 4,5% (3,7%)
17) Focus 103.6: 4,3% (3,3%)
18) Imagine 89.7: 4,2% (3,8%)
19) Ble 93.1: 3,7%
20) Republic 100.3: 3,4% (3,7%)

21) Arena 89.4: 3,3% (4,3%)
22) Next 96.1: 2,5% (3,6%)
23) Μήνυμα 107.7: 2%
24) Στο Κόκκινο 93.4: 1,3% (1,4%)

Δεν θυμάμαι σταθμό: 15,1% (12,9%)
---
e-tetradio
---
*

Ο ΕΔΟΕΑΠ και η κίνηση συνταξιούχων της ΕΣΠΗΤ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κίνηση των συνταξιούχων της ΕΣΠΗΤ
για τον ΕΔΟΕΑΠ, το 2% και την ισονομίαΤην άμεση συνάντηση (το αργότερο έως τις 19 Δεκεμβρίου) με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ και τη Νομική της Υπηρεσία, ζήτησαν εγγράφως πάνω από πενήντα συνταξιούχοι της Β΄ Διεύθυνσης του ΕΤΑΠ ΜΜΕ (πρώην ΤΑΙΣΥΤ) μετά την απροσδόκητη και απαράδεκτη κίνηση να αφήσουν (να εγκαταλείψουν στην ουσία) όλους τους απόμαχους δημοσιογράφους του Περιοδικού Τύπου και τους αντίστοιχους της ΕΤΗΠΤΑ εκτός του νέου ΕΔΟΕΑΠ. 

Η συνάντηση κρίνεται ως επείγουσα, προκειμένου να εξετασθούν οι νομικές ενέργειες που θα διασφαλίζουν την ισονομία σε ό,τι αφορά τις παροχές από το ΕΤΕΑΕΠ (επικουρική σύνταξη) και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψή τους. Σχετικά με τις νομικές ενέργειες, οι υπογράφοντες προαναγγέλλουν προσφυγή στο ΣτΕ (αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο και για άλλες κινήσεις), ενώ τονίζουν ότι η θέσπιση του πόρου 2% επί του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων ΜΜΕ «αποκλειστικά για τον ΕΔΟΕΑΠ» και η υποχρεωτική μεταφορά των εισφορών των εργαζομένων (μελών και μη της ΕΣΠΗΤ) στερεί το ΕΤΕΑΕΠ από όλα τα έσοδά του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ύψος των συντάξεών τους μελλοντικά.

Η επιστολή

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με βάση τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό μας, που αφορούν τα μέτρα διάσωσης για το ΝΠΙΔ ΕΔΟΕΑΠ, από τις ιατροφαρμακευτικές παροχές του οποίου αποκλείονται οι συνταξιούχοι της ΕΣΠΗΤ και γενικότερα της Β’ Διεύθυνσης του ΕΤΑΠ ΜΜΕ (πρώην ΤΑΙΣΥΤ), την υποχρεωτική μεταφορά των εισφορών των εργαζομένων -μελών μας και μη-, για υγεία – επικούρηση – πρόνοια στον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά και τη θέσπιση πόρου 2% επί του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων ΜΜΕ, αποκλειστικά για τον ΕΔΟΕΑΠ, ζητούμε να οριστεί ΑΜΕΣΑ, το αργότερο έως τις 19 Δεκεμβρίου, συνάντηση των συνταξιούχων της ΕΣΠΗΤ, αλλά και γενικότερα της Β’ Διεύθυνσης του ΕΤΑΠ ΜΜΕ (πρώην ΤΑΙΣΥΤ) με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ και τη Νομική Υπηρεσία, ώστε να εξεταστούν οι αναγκαίες νομικές ενέργειες (προσφυγή στο ΣτΕ κ.λπ.) που θα διασφαλίζουν την ισονομία σε ό,τι αφορά τις παροχές μας από το ΕΤΕΑΕΠ και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψή μας.

Επισημαίνουμε ότι με βάση τις ρυθμίσεις που εισάγει ο 4498/2017 (άρθρα 20-26), το ΕΤΕΑΕΠ, από το οποίο λαμβάνουμε την επικουρική σύνταξή μας, χάνει ΟΛΑ τα έσοδά του (εισφορές ασφαλισμένων και αποκλεισμός από το νέο πόρο), από τους συγκεκριμένους λογαριασμούς του πρώην ΤΑΙΣΥΤ και κρατάει μόνο τις ΔΑΠΑΝΕΣ για την καταβολή των συντάξεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα αποθεματικά του, αλλά και το μελλοντικό ύψος των συντάξεών μας.

Όπως γνωρίζετε, το σύστημα καταβολής των επικουρικών συντάξεων είναι πλέον αμιγώς ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΤΙΚΟ και οι συντάξεις μας θα αναπροσαρμόζονται σε ετήσια βάση, με βάση τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, καθώς δεν επιτρέπεται η χρηματοδότηση του ΕΤΕΑΕΠ από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Στα μνημονιακά χρόνια έχουμε υποστεί 13 περικοπές συντάξεων. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποστούμε κι άλλες, πόσο μάλλον όταν εισάγονται με τον Ν. 4498/2017 μεροληπτικές ρυθμίσεις ενίσχυσης υπέρ του ΝΠΙΔ ΕΔΟΕΑΠ, εις βάρος του ΝΠΔΔ ΕΤΕΑΕΠ, από το οποίο λαμβάνουμε τις επικουρικές συντάξεις μας. 
---
*